Dacon Inspection technology BV

Om de Europese markt nog beter te kunnen bedienen is Dacon AS sinds 2014 een dochter onderneming gestart in Nederland. Dacon Inspection Technology BV is totaalleverancier op het gebied van RVI (Remote Visual Inspection equipment). Wij bieden onze relaties aanschaf, service, huur, training en advies op het gebied van hoogwaardige visuele inspectieapparatuur. Op dit moment is het team bestaande uit Wouter Kruijer en Martin van Werkhoven gevestigd in Nieuw-Vennep.

Geschiedenis van Dacon

Dacon is in 1979 opgericht als een duikbedrijf met de naam Dacon Sub Sea AS, met 7 aandeelhouders die destijds voor het bedrijf werkten.

Sinds de jaren ’90, op aanvraag van vele klanten, zijn zij professionele reddinguitrustingen gaan ontwikkelen om personen uit zee te kunnen redden. Deze reddingnetten welke door Dacon in Noorwegen worden ontwikkeld en vervaardigd zijn inmiddels wereldwijd bekend. De reddingnetten en diverse andere maritieme redding artikelen worden sinds dien middels een groot netwerk van distributeurs over de gehele wereld geleverd.

Naast de maritieme veiligheidsmiddelen heeft Dacon een toonaangevend distributeur netwerk opgezet voor de Noorse markt op het gebied van industriële hand- en werklampen, onverwoestbare transport koffers, op maat gemaakte koffer interieurs, draagbare turbo ventilatoren en waterdichte hoezen/tassen.

Het uitvoeren van onderwaterinspecties is sinds de oprichting van het bedrijf een van Dacon’s werkterreinen geweest. Doordat er veel vraag was naar de gebruikte apparatuur heeft er een snelle ontwikkeling plaats gevonden en is Dacon sinds 1990 bezig met de verkoop en uitvoering van borescopie en microprocessing diensten. Tot op de dag van vandaag importeert Dacon borescopen en diverse camerasystemen evenals rioolbuis-vernieuwings-systemen. Dacon hecht zeer veel waarde aan langdurige relaties met haar leveranciers voor duurzame en hoog kwalitatieve appratuur.

In 1992 heeft Dacon AS alle duik- en inspectiediensten gesepareerd in een afzonderlijk bedrijf, Dacon Services AS. Het bedrijf heeft inmiddels 30 medewerkers, verspreid over kantoren in Haslum, Lillestrøm, Kristiansund en Bergen (Noorwegen).

Dacon Inspection Services Ltd. Pte. is in 1994 als particulier bedrijf opgezet voor het uitvoeren van inspectiediensten in Singapore. Later is dit uitgebreid naar Maleisië en Thailand. Tegenwoordig tellen de bedrijven samen ca. 350 medewerkers, met het hoofdkantoor in Thailand en dochterondernemingen in Singapore en Indonesië. Zij zijn toonaangevende inspectiedienstverleners in zowel offshore- en onshore olie en gas en in de bruisende petrochemische-, raffinaderij- en energiesector.

Merken